2011. május 6., péntek

" Ez itt a reklám helye.." , Rólunk...


Czeglédi Tibor és Cz.Budai Katalin
népi bútor készítő és bútorfestő

Kilátás az udvarból

Bakonynána festői környezetében élünk és végzünk alkotótevékenységet. A népművészet és a régi bútorok szeretete késztetett bennünket arra ,hogy népi bútorkészítés és festés legyen a hivatásunk.Bútoraink kézzel festett, méhviaszolt bútorok, népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek.

Generációk tapasztalata, őseink szellemisége köszön vissza így egy-egy régmúlt hagyományait őrző tárgyban.A magyarság egyik legkedveltebb jelképe a tulipán volt, menyasszonyi ládákon is tulipánnal fejezték ki a női élet különböző állomásait, talán ez is az oka, hogy gyakran használjuk a tulipán számtalan változatát bútorainkon.

Munkáink között egyaránt megtalálhatóak a régi formákat , jelentéseket hordozó festett fenyőbútorok: tékák, kelengyeládák, tálasfogasok, lócák, de népi konyháink, beépített szekrényeink, natúr festett bútoraink már a jelen lakáskultúrájának igényét szolgálják.

Nálunk lehetőség nyílik arra is, hogy egyedi elképzelések, színvilág, stílus alapján készítsük el a kívánt bútordarabokat, megfizethető áron.

Számunkra fontos a hagyományőrzés , a múlt feledésbe merült szép emlékeit mondanivalóit bútorokban átmenteni a jövő számára , így a régi minták , motívumok , szimbólumok üzenete továbbélhet egy-egy bútor által. Célunk, hogy festett bútoraink ne csupán kiállításokon szerepeljenek, hanem a mai lakások használati tárgyaivá válhassanak.

Elérhetőség:

cím: 8422 Bakonynána, Kossuth u. 77.

telefon: 06-30-300-6292, 06-88-488-197

e-mail: butorfestes@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése