2011. augusztus 1., hétfő

Magyar Kézművesség kiállítás







(A tálas és a saroktéka a mi alkotásaink :-)

Még egy hétig látogatható !

Magyar Kézművesség 2011 –

A kiállítás alkalmával A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ és a BKIK Kézműipari Tagozata által kiírt pályázatra beérkezett anyagot tekinthetik meg az érdeklődők. A pályázatra beadott alkotások válogatását és minősítését a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus valamint a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya szakértőiből álló zsűri végezte.

A kiállított tárgyak ma élő tárgyalkotó népművészek, kézműves iparművészek alkotásai, amelyek természetes alapanyagok felhasználásával, kézműves technikával készültek, többségükben napjaink magyar kézművességének legújabb, legszebb népművészeti és iparművészeti munkái. Az alkotások egy-egy hazai tájegység hiteles népi motívumkincsét, forma- és színvilágát tükrözik; az évszázados hagyományokra épülve, új stílusirányzatokkal ötvözve napjaink igényeinek is megfelelnek; illetve egyéni tervezés alapján készültek. A kiállításon az otthon, a lakás berendezésére, díszítésére alkalmas használati eszközök, dísztárgyak; az öltözködés-kultúra elemei (öltözékek, kiegészítők, ékszerek), textiljátékok, hangszerek és más kézműves mesterségek - köztük kihalófélben lévő szakmák - tárgyai is szerepelnek. Az idei vezérmotívum a négy évszak volt, látogatóink az ebben a témában készült alkotások válogatását tekinthetik meg a múzeum egyik legszebb és legnagyobb időszaki kiállítótermében.
A Magyar Kézművességért Alapítvány a kiállítás anyagát színes fotókon bemutató háromnyelvű albumot ad ki, amely a helyszínen is kapható.

Magyar Kézművesség 2011Nyitva tartás: kedd-vasárnap 10-17 óráig, hétfő szünnap
Belépőjegy árak (melyekkel a múzeum összes kiállítása megtekinthető):
felnőtt: 1000 Ft
gyermek és nyugdíjas: 500 Ft

További információ:
A Magyar Kézművességért Alapítvány
www.amka.hu

A négy évszak kézműves szemmel

(2011. július 19.–augusztus 7.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése