2011. december 27., kedd

Gondolatok az időről




Ma reggel arra gondoltam, hogy mit is kívánhatnék a következő évre barátaimnak, ismerőseimnek és mindenkinek..
Az egészség mellé azt hiszem, hogy az időt tenném, kívánságaim közé.
Időt a barátainkra, szeretteinkre ,önmagunkra, beszélgetésekre, sétákra,olvasásra, filmre, előadásra,mozira, képtárra, ki, mit szeretne....
Azt hiszem, hogy a ma emberét a tárgyak sokasága és az idő hiánya jellemzi...
így hát kívánok mindenkinek "áldott időt " , mindenre, amit szeretne megélni,megvalósítani !:-))

Néhány idő-idézet..:-)

"Valami mindig közbejön: létfontosságú semmiségek
miatt halasztjuk mindig azt, mi életté tenné a létet,
pedig adódna még idő kifogni az adott időn,igen, adódna még idő, de valami mindig közbejön."

Baranyi Ferenc


"Minden, ami létezett a világon, amikor megszülettünk, az normális és hétköznapi és a világ működésének természetes része.

Minden, amit tizenöt és harmincöt éves korunk között találnak fel, az új és izgalmas, és forradalmi, és talán karriert lehet csinálni belőle.

Minden, amit harmincöt éves korunk után fedeznek fel. az a dolgok természetes rendje ellen való."

Douglas Adams


" Az ember élete két részből áll. Az elsőben reménylünk egy boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett. E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog élvezetre."

Széchenyi István


' Az élet elég hosszú, sőt bőségesen elegendőnek kaptuk a legjelentősebb dolgok véghezvitelére, ha az egészet jól osztjuk be: ha azonban dőzsölő és nemtörődöm magatartásunk következtében szétfolyik, ha semmi hasznos dologra nem fordítjuk, az utolsó kényszerhelyzet hatására csak a végén vesszük észre, hogy eltelt, amiről nem is fogtuk fel, hogy telik.

Seneca


"A fiatalság nem életkor, inkább lelkiállapot:akaraterő, képzelőerő, heves érzelmek, a bátorság uralma a gyávaság fölött, amikor a kalandvágy legyőzi a kényelemszeretetet.Attól még nem öreg valaki, hogy megélt valahány évet.Öregedni annyi, mint lemondani az álmainkról.Az évek ráncossá teszik a bőrt, a lelkesedés hiánya pedig a lelket."

Radha Soami


"Milyen szépeknek és jelentőseknek tűnnek fel emlékezetünkben elmúlt életünk egyes jelenetei és eseményei, noha annak idején minden különös megbecsülés nélkül engedtünk őket elmúlni!"

Arthur Schopenhauser


"Meggondolt ember biztosabban jár.Úgysem késik semmivel.Ami hamar áll elő, hamar semmivé lesz.Ami századokig fennmarad, ugyancsak századokon át jön létre.Törekedjünk tökélyre, mert csak az igazán jó, maradandó.Az alapos elme műve örök időkre szól."

Baltasar Gracián



"Lépő talpam tűbe téved,

időfonál éled bennem.

Lépteim nyomán múltat hímez a jövőm."

Pálnagy László



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése